Kinderen splashen naar hartenlust tijdens water event
26 Aug 2019, 12:33
foto
Het Ozon Splash Water event is gezien de drukte, een succes geworden. (Foto's: René Gompers)


Het is hartstikke druk geweest in de Witte Lotus: meer dan 3.000 personen zijn op het Ozon Splash water event geweest. De lifeguards blazen om precies 5 uur ’s middags op de fluiten. Het is tijd om uit de zwembaden te komen. Maar een paar kinderen proberen nog een laatste duik te nemen voordat iedereen eruit is. Het lukt sommigen van ze ook nog. Maar dan moeten ze snel terugzwemmen, want de fluiten worden geblazen totdat ze eruit zijn.

Het grootse evenement is zaterdag voor de tweede keer georganiseerd. De eerste keer was in 2017 bij de 50ste jaardag van N.V. Consolidated Industries Corporation (CIC), de producent van Ozon. Maar nu wil het bedrijf het tot een jaarlijkse vakantieactiviteit voor kinderen maken, vertelt Aisha Esseboom, marketing manager van CIC. In 2017 was het al een succes met 2.100 bezoekers. “Dit jaar hebben we 3.100 kaarten verkocht, maar ook deze waren dagen voor de opening al uitverkocht.”

De  3.100 kaarten blijken niet genoeg geweest te zijn. Heel veel mensen zijn teleurgesteld, omdat ze geen kaarten meer konden kopen. Ook niet aan de poort. CIC en de partners hebben naast “fun voor de kids” veiligheid voorop gesteld, deelt Esseboom mee. “Het is een kinderevenement mét waterattracties, daar moet je dus verantwoordelijk mee omgaan,” Ze stelt dat het met teveel mensen te druk en onoverzichtelijk wordt. "Vandaar dat we het aantal kaarten beperkt hebben gehouden. Dat hebben we vanaf het begin ook duidelijk gemaakt.”

Het tweede Splash event is een  samenwerking geweest tussen CIC, Fernandes, Da Vinci Group, Dresscode en Telesur. Veel  bezoekers hebben gratis spullen van de bedrijven meegekregen. Voor de kinderen zijn er ook  cadeautjes geweest. Een aantal kinderen is met gympies blij gemaakt bijvoorbeeld. Tussendoor zijn er fotomomenten geweest met enkele superhelden  zoals Spiderman, Black Panther, Ironman en de Ant-Man. Maar ook Loki en Deadpool schijnen heel geliefd te zijn bij de kinderen én de ouders.

De kinderen hebben zichtbaar genoten van het Ozon Splash event. Voor de kinderen tussen 3 en 13 jaar was er veel meer te doen dan zwemmen. Ze konden naar hartenlust glijden, soppen, dansen, voetballen, volleyballen, knutselen, meedoen aan verschillende spelletjes. Op creatieve manieren zijn ze ook bewust gemaakt over een gezond milieu en het belang van recyclen. De toegangskaarten zijn tegelijk ook loten geweest. Menige ouder heeft een behoorlijk pakket Ozonproducten kunnen winnen.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May