Reiziger uit Congo 'Ebola-vrij', justitie onderzoekt verder
24 Aug, 08:50
foto


De reiziger die op 19 september in quarantaine was geplaatst volgens het WHO-protocol, is overgedragen aan het ministerie van Justitie en Politie. De man kwam uit de Democratische Republiek Congo via Amsterdam naar Nederland. En aangezien de WHO delen van de Democratische Republiek Congo epidemisch heeft verklaard voor het Ebola-virus, had Suriname bij aankomst van de man het WHO-protocol in werking gesteld.

Aanvankelijk was de man onwillig om zijn reisgeschiedenis kenbaar te maken. Met de hulp van een tolk hebben de gezondheidsautoriteiten kunnen achterhalen dat de man klachtenvrij was en niet uit een epidemisch gebied komt. Zijn reisgeschiedenis is helemaal duidelijk, laat het ministerie van Volksgezondheid via het Nationaal Informatie Instituut weten. Hij vormt geen gezondheidsrisico, maar vanuit het epidemiologisch oogpunt "zal er wel een follow up met de reiziger plaatsvinden gedurende zijn verblijf in Suriname."

De man was met een Braziliaans paspoort vanuit Amsterdam afgereisd naar Suriname en toonde bij aankomst in Paramaribo een Chinees paspoort. Hij zou hebben verklaard dat hij op weg was naar Brazilië. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er 'justitiële issues" waardoor de zaak is overgedragen aan het ministerie van Justitie en Politie.
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February