Lichtblunder AK stadion mag zich niet herhalen
20 Aug, 15:33
foto


De situatie waarbij de verlichting van het André Kamperveen (AK) stadion het begeeft tijdens een internationale wedstrijd, mag zich niet herhalen. De Surinaamse Voetbal Bond (SVB), de eigenaar van het stadion, zegt daartoe nu genoeg voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. De Energie Bedrijven Suriname heeft zondagmiddag een transformator geplaatst die de lichten rechtstreeks moet voorzien van energie. Deze voorziening kan vandaag tijdens de Concacaf League-wedstrijd tussen Robinhood en Club Atletico Independiente uit Panama echter nog niet worden gebruikt.

Tijdens de Concacaf-wedstrijd tussen Robinhood en de kampioen van Haïti, AS Capoise op1 augustus, begaf de verlichting van het stadion het. De veldverlichting van het André Kamperveen stadion zorgde in de tweede helft voor een onderbreking van 20 minuten. De lichten gingen tijdens de bewuste wedstrijd aan en uit en hadden invloed op het tempo van het spel. De SVB vindt dat het niet verantwoordelijk is voor die blunder.

De aansluiting van de transformator op de 8 stadionmasten is nog niet afgerond. Daarvoor is het bedrijf AMS verantwoordelijk, vertelt bestuurslid Roy Samuels. Dit bedrijf is ook verantwoordelijk gehouden voor de onprettige situatie op 1 augustus. Er was namelijk een  inschattingsfout gemaakt waardoor de generator die de masten moet voorzien van energie opgegeven moment zonder brandstof kwam te zitten. Volgens Samuels is de SVB niet op de vingers getikt door Concacaf. Hij denkt dat dit ook niet het geval was bij Robinhood.

De SVB komt voor wat de lichten betreft pas in beeld als die volledig zijn  aangesloten op het EBS-netwerk, stelt Samuels. De generatoren zullen dan als back-up dienen.  AMS moet nu nog zorgen voor de bekabeling en aansluiting op de masten. Volgens de vertegenwoordiger van dit bedrijf kunnen de werkzaamheden een maand in beslag nemen. Het kostenplaatje van de nieuwe stadionlichten (1200 lux) is ruim US$ 750.000.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 21 February
Thursday 20 February
Wednesday 19 February