Robinhood zwak in protest tegen Papatam
17 Aug, 14:46
foto


Landskampioen Robinhood staat niet sterk in het protest dat het heeft ingediend tegen Papatam . Robinhood beweerde dat Papatam op 26 juli met een ongerechtigde speler zou hebben deelgenomen aan de wedstrijd die 1-1 eindigde. Het hoofdbestuur dat de klacht in behandeling heeft genomen, heeft volgens SVB- hoofdbestuurslid Roy Samuels, de ploeg voor maandag opgeroepen.

Robinhood beweerde dat Papatam de speler Ion Reinhard heeft opgesteld die ook voor Real Bergi, de semi kampioen van Albina, uitkomt. Echter kon dit gegeven na onderzoek niet hard worden gemaakt. Er zijn naar verluidt zelfs videobeelden bestudeerd, maar uit het onderzoek dat volgde zijn er geen onregelmatigheden geconstateerd. De speler in kwestie is sinds 2016 in dienst van Papatam.

Samuels wilde niet vooruit lopen op zaken, maar stelt wel aan dat de inzichten vanuit het bestuur vrijdag bekend zijn geworden. Het is volgens hem niet elegant jegens de club om via de pers een uitspraak te doen. Na maandag zal bekend zijn wat het besluit is.

Als de eindstand ongewijzigd blijft, kan dit zeer nadelig zijn voor Robinhood. De totnogtoe ongeslagen landskampioen heeft 73 competitiepunten uit 29 duels. De ploeg wordt achterna gezeten door Inter Moengo Tapoe. De club uit Moengo speelt vandaag in het Ronnie Brunswijkstadion tegen Transvaal .  Bij winst kan Inter aan kop gaan met 74 punten. Dan rest er nog een wedstrijd voor zowel Robinhood als Inter Moengo Tapoe. Bij een winst trend mag Inter zich dan kampioen noemen.

Ala-D Media

Monday 10 August
Sunday 09 August