Overtollig water trekt langzaam weg
14 Aug, 14:30
foto
Het overtollig water in Paramaribo Noord trekt langzaam weg. Veel straten zijn tot nog toe nog ondergelopen.


Met voorspellingen voor nog meer onweersbuien waren nog veel straten in Paramaribo Noord ondergelopen. De extreme regenbui van gisteren en het uitvallen van de stroomvoorziening gistermiddag hebben ertoe geleid dat de pompen en sluisdeuren niet konden worden opengezet om het overtollige water af te voeren.

De sluizen en pompen zijn inmiddels ingezet en is er sprake van daling van het water. Door blikseminslag was er gisteren een boom op een hoogspanningskabel gevallen, waardoor de elektriciteitsvoorziening werd onderbroken. Voor bediening van de meeste pompgemalen en sluizen is elektriciteit nodig. Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Communicatie en Transport heeft zich gisteren in de vooravond georiënteerd in verschillende gebieden in Noord, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Hij wilde er "zeker van zijn dat de nodige acties zouden worden ondernomen om de extreme en lange regenval het hoofd te kunnen bieden." De bewindsman kondigde aan dat "gelet op de hoeveelheid regenval het enkele uren kan duren voordat de situatie weer normaal zal zijn." Hoge waterstanden in de rivier, verstopte rioleringen en begroeide afvoerleidingen belemmeren echter een vlotte afwatering. De Boomskreek wordt nu opgehaald. In sommige straten piept weer het groen van de gazons. Andere gebieden zijn minder fortuinlijk. In andere delen van het land, waaronder Nickerie is het droog gebleven.

Veel gebieden in Paramaribo Noord staan na de zware regenval van bijna een dag geleden nog blank.
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February