DNA verwelkomt vertegenwoordigers ParlAmericas
08 Aug 2019, 06:36
foto


Panama, Bolivia, Ecuador, Peru, Barbados, Belize, Canada, Antigua & Barbuda, Jamaica, Trinidad & Tobago, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Costa Rica, St. Lucia, Mexico, Chili,  St. Vincent & the Grenadines en Colombia nemen deel aan de ParlAmericas vergadering in Paramaribo. De delegaties zijn te gast bij De Nationale Assemblee. Suriname is via Assembeevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons in het bestuur. Zij is waarnemend voorzitter van het klimaat netwerk voor Zuid-Amerika.

De tweedaagse conferentie wordt vandaag geopend in Royal Torarica. Het is de 4th Gathering of the Parliamentary Network in Climate Change. Het thema is 'Strengthening Climate Action through Legislation and Parliamentary Oversight'.  De Assembleevoorzitter zal als gastvrouw een welkomstwoord richten tot de aanwezigen. Simons zegt aan Starnieuws dat de conferenties het karakter hebben van trainingen, berekeningen van brandende vraagstukken en rapportages wat de parlementen in het afgelopen jaar hebben kunnen realiseren op een of meer van de deelgebieden.

Suriname is actief in ParlAmericas, de parlementaire organisatie van de bij de Organisatie van Amerikaanse Staten aangesloten landen. ParlAmericas participeert als organisatie ook in andere regionale en internationale organisaties om de stem van de Amerika's te laten horen. De organisatie heeft zich ontwikkeld tot een met drie netwerken die de vaste problemen van de regio bestuderen en parlementariërs informatie geven, de gelegenheid geven daarover te discussiëren en vooral ook de voortgang te rapporteren die in hun landen wordt geboekt met wetgeving op verschillende belangrijke gebieden de drie netwerken: gender issues, open parlement en klimaat/disaster risk reduction. 

Deze vergadering is voorbereid door een commissie die bestaat uit: Naomi Samidin (voorzitter), Wendell Asadang, Ingrid Karta-Bink, Dinotha Vorswijk en Jenny Warsodikromo. Het doel van de vergadering in Paramaribo is om na te gaan hoe parlementen het beheer en toezicht op de koolstofmarkt en niet-marktmechanismen in hun respectieve landen kunnen ondersteunen. Tijdens de ParlAmericas vergadering in Paramaribo komen de vertegenwoordigers uit verschillende landen bijeen om te discussiëren over verschillende zaken die met het klimaat te maken hebben. 
 
Op 9 augustus wordt de vergadering afgesloten met de aanname van de Parlementaire Declaratie en een veldbezoek aan Weg naar Zee. Professor Sieuwnath Naipal zal de delegatie onder andere inlichten over de afkalving van het kustgebied en hoe de aanpak eruit ziet.    
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May