Vrouw verdronken in kreek te Vier Kinderen
05 Aug 2019, 19:25
foto


Sherida Wijngaarde (49) is zaterdag verdronken in een kreek te plantage Vier Kinderen in het district Para. Het ontzielde lichaam is zondag door bewoners van de plantage uit het water gehaald.

De politie van het politiebureau Zanderij heeft ter plekke het onderzoek verricht. De vrouw was met familieleden naar plantage Vier Kinderen gegaan voor het bijwonen van een begrafenisplechtigheid. Op weg naar en op de plek van de begrafenisplechtigheid heeft zij alcohol genuttigd. Tijdens de uitvaartdienst in de kerk zei Wijngaarde tegen haar zussen dat ze het warm had. Ze stond op en liep de kerk uit.

De vrouw is naar de kreek tegenover het kerkgebouw gelopen en wilde in haar ondergoed het water in. Omstanders, die  niet wisten dat zij niet kon zwemmen, gaven haar te kennen dat ze de kreek niet in mocht gaan met slechts haar ondergoed aan. Een plaatselijke bewoner gaf de vrouw toen een pangi.  

De zusters van het slachtoffer die in de kerk waren, vonden dat zij te lang wegbleef en gingen op zoek naar haar. Bij navraag kregen zij van mensen te horen dat ze in de kreek was gaan zwemmen. Zij vreesden het ergste toen zij haar niet zagen. De plaatselijke politie en het duikersteam van de brandweer werden ingeschakeld. Een zoekactie van de duikers leverde geen resultaat op.

De volgende morgen is het lijk van Sherida Wijngaarde door bewoners in de kreek gesignaleerd. Vóór de komst van de politie had men het ontzielde lichaam al uit het water gehaald. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam voor obductie in beslag genomen, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May