VHP heeft beschikking over vier tv-kanalen
05 Aug 2019, 04:42
foto


De VHP heeft flink geïnvesteerd in televisie. Naast Radika (14.1 en 14.2) is bij Apintie het kanaal Orange 10.2 in gebruik genomen. Ook wordt gebruik gemaakt van kanaal 7.3, Power tv, van partijtopper Asis Gajadien. "Uit eigen onderzoek is komen vast te staan hoe de verschillende doelgroepen aan hun informatie komen. Een niet onbelangrijk deel van onze kiezers is afhankelijk van tv," zegt hoofdbestuurslid Stan Dijksteel, die ook communicatie in zijn portefeuille heeft, in gesprek met Starnieuws. 

Dijksteel stelt dat de zittende regering een enorme toegang tot tv zenders heeft. "Om de informatie naar het publiek te kunnen objectiveren was het dus nodig om enigszins een tegenwicht te kunnen bieden. Wij zullen trachten de informatie zo objectief mogelijk te brengen. Met 10.2 hebben ook wij nu landelijk bereik. In onze tochten naar het binnenland merken wij dat er een heleboel waanideeën over de VHP worden gespuid. Gelukkig zijn wij in de afgelopen drie jaar in staat geweest het tij enigszins te keren. Dit moet echter in stand gehouden worden. Via Radio Apintie gebeurt het al, maar beelden spreken beter en brengen de boodschap beter over," zegt de politicus. 

Wanneer de verkiezingen naderen is er een zware concurrentie te merken om de beste zendtijden op de kop te tikken. "Prime time wordt schaars en alles dat schaars is, wordt duur. Dus uit de geschiedenis geleerd hebbende, bracht een eenvoudige berekening ons tot het besluit te gaan investeren in tv-kanalen waardoor wij te allen tijde onze informatie op onze eigen wijze naar het kiezersvolk kunnen brengen," zegt de VHP-topper. Communicatie via social media alleen is niet zaligmakend. Volgens Dijksteel kunnen veel mensen geen belkaart kopen door de financiële situatie in het land. 

"Voor alle vier kanalen die wij nu ter beschikking hebben zijn er channel alignment sessies gehouden waardoor wij zullen trachten een zo breed mogelijk kijkerspubliek te interesseren om via onze kanalen info tot zich te nemen, zodat het kiezersvolk in staat is om een evenwichtige keus te maken wanneer de tijd daar is. Wij nodigen eenieder uit onze kanalen de komende tijd te volgen en rekenen op positieve feedback vanuit het publiek. Ook al is iemand een andere mening toegedaan, zullen wij vooral op 10.2 de discussie niet uit de weg gaan," stelt Dijksteel. 

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May