Eerste 60 gezinnen Weg naar Zee krijgen grondbeschikking
04 Aug 2019, 10:20
foto
Na 25 jaar wachten hebben zestig gezinnen van ressort Weg naar Zee hun grondbeschikkingen zaterdag ontvangen.


Zestig gezinnen te Weg naar Zee hebben zaterdag hun grondbeschikking ontvangen. Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft in samenwerking met het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) en het districtscommissariaat Zuidwest, kunnen bewerkstelligen dat de bewoners van het ressort Weg naar Zee na langer dan 25 jaar, eindelijk kunnen beschikken over hun grondpapieren.

Parmessar gaf aan dat alleen onder leiding van president Desi Bouterse mogelijk is om de grondbeschikkingen in orde te maken. Deze volksleider heeft duidelijk oor voor de kreten uit de samenleving, stelde de bewindsman. Hij hield het publiek voor dat deze dag niet tot stand zou zijn gekomen als de president niet om extra aandacht had gevraagd voor de vraagstukken van de bewoners. Een groot deel van de bewoners zit in de landbouw maar had geen titel op de gronden. 

De minister had de mensen van Weg naar Zee belooft dat de grondpapieren in orde zouden komen. Hij riep de aanwezigen op zo snel als mogelijk na ontvangst van de stukken hun zaken verder in orde te maken. Nieuwe aanvragers werden ook opgeroepen om via het LVV kantoor hun stukken in te dienen, zodat ook zij geholpen kunnen worden. 

Minister Lekhram Soerdjan hoopt in oktober zover te zullen zijn om wederom een aantal beschikkingen in dit ressort uit te reiken. Hij vroeg de samenleving begrip voor het lange wachten, maar beloofde tegelijkertijd er alles aan te doen om RGB de komende periode zichtbaarder te maken.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May