LVV bekrachtigt technische bevindingen Japanse missie
03 Aug 2019, 14:27
foto
Minister Rabin Parmessar van LVV en staf in gesprek met de Japanse technische missie. (Foto: LVV/NII)


Waarnemend directeur van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de ‘technische aanbevelingen’, van de Japanse missie International Coöperation System bekrachtigd. De twee man tellende technische missie van het JICS is namens de Japanse regering op werkbezoek in Suriname, in verband met de uitvoering van het programma 'Economic and Social Development Program' van Japan. Deze samenwerking, tussen Suriname en Japan moet dienen ter ondersteuning van de visserijsector. Er is een fonds van ruim US$ 3.5 miljoen beschikbaar gesteld door de Japanse overheid.

De missie heeft gedurende twee weken lang technische informatie verzameld voor de aankoop en bouw van een 6-tal ijsmachines voor Suriname, meldt LVV. De zes ijsmachines zullen in verschillende districten worden geplaatst. Voor de plaatselijke vissers is dit een enorme verlichting, aangezien hun visvangst op ijs moet, waardoor de vis langer vers kan blijven.

De schenking is verder bestemd voor de aankoop van benodigdheden voor de bevolkingsvisserij, zoals: visnetten, touw, dobbers, plastic teilen enzovoorts. In samenspraak met de vissersorganisaties zal worden bepaald wie hiervoor in aanmerking komen. Ook de controle activiteiten van de Maritieme Politie Suriname zal ondersteuning van JICS genieten, door middel van het beschikbaar stellen van een nieuw controlevaartuig.

De goedgekeurde bevindingen zullen in Japan worden overlegd aan de JICS, waarna overgegaan kan worden tot het houden van een openbare aanbesteding. In het tweede kwartaal van het jaar 2020 worden deze attributen in Suriname worden verwacht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May