A-Kum verlengt contract bij SBB niet; kiest voor studie
02 Aug 2019, 03:46
foto
Jerry A-Kum (foto: Twitter)


Jerry A-Kum, gewezen algemeen directeur van Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), gaat voor een nieuwe uitdaging. Hij zal zijn PH.D-studie in Toerisme in het buitenland voortzetten. "Dit is altijd mijn droom geweest," zegt A-Kum desgevraagd aan Starnieuws. "Ik begin een nieuw tijdperk in mijn carrière," zegt A-Kum die ook in de toerisme-sector actief is geweest. 

In maart dit jaar heeft A-Kum, die een jaarcontract had gesloten, schriftelijk meegedeeld aan het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer en het bestuur van SBB dat hij zijn contract niet zou verlengen. Hem is toen gevraagd om langer aan te blijven. A-Kum besloot nog twee maanden als algemeen directeur aan te blijven, aangezien hij in augustus zijn studie zou oppakken. Zijn jaarcontract is per 1 juni verlopen. De twee maanden zijn intussen verlopen. 

Met ingang van 1 augustus neemt René Somopawiro waar in de functie van algemeen directeur. Intussen heeft de voorzitter van het SBB-bestuur, Leandra Woei, alle cliënten op de hoogte gesteld van het vertrek van A-Kum. Zij benadrukt in het schrijven dat de dienstbetrekking is beëindigd op verzoek van A-Kum. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May