Hoefdraad: Afwijken openbare aanbesteding niet tegen wet
31 Jul 2019, 15:32
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. (Foto: Raoul Lith)


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën stelt dat het een besluit is van de regering om af te wijken van een openbare inschrijving over het Agro Industrie Park Project. Dit project zal worden uitgevoerd door het Israëlische bedrijf LR Group. Het gaat om bijkans een half miljard SRD. Vaak genoeg worden er bij voordelige financieringsvoorstellen afgeweken van het houden van openbare aanbesteding, zei Hoefdraad op vragen gesteld hierover dinsdag in De Nationale Assemblee. 

De ruim 520 miljoen SRD voor het project, bijkans 67 miljoen euro, is geleend bij Credit Suisse. Op de middelenbegroting voor 2019 van Landbouw, Veeteelt en Visserij staat SRD 266.264 miljoen. Dit bedrag zal ongeveer besteed worden in deze periode. Vandaar dat dit bedrag is opgebracht op de begroting. Voor het inhoudelijk van dit project verwijst Hoefdraad naar zijn collega Rabin Parmessar. 

Amzad Abdoel, fractieleider van de NDP, had vragen gesteld over deze kwestie. Ook Mahinder Jogi (VHP) wilde opheldering. Tijdens de vergadering hekelde Asis Gajadien dat afgeweken wordt van openbare inschrijving. Hoefdraad merkte op dat het niet buiten de wet is om af te wijken van openbare aanbesteding. Als dat het geval is, mag Gajadien de regering aanklagen. 

Het bedrag van 226.264 miljoen is via een resolutie van president Desi Bouterse verdubbeld. In de resolutie staat dat de Raad van Ministers in belang van de Staat Suriname heeft geoordeeld om af te wijken van de regel tot het houden van een openbare aanbesteding in verband met de uitvoering van het Agro Industrie Park Project. De LR Group heeft ook de studentenflats gebouwd en wordt nu belast met het Agro Industrie Park Project. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May