Politie-informatie over gebeuren Rosebel
30 Jul 2019, 16:01
foto


De politie Public Relations meldt dat een 'taskforce' bezig was zondag op de concessie van Rosebel Gold Mines/Iamgold om illegale goudzoekers te verwijderen uit een van de mijngebieden. Op een bepaald moment liep de situatie uit de hand waarbij leden van de taskforce gebruik maakten van hun vuurwapens. Daarbij zijn Furgil Aloeboetoe en ene Leandro, P. door kogels gewond geraakt. De verwonding van Aloeboetoe was van dien aard dat hij ter plaatse is gestorven. 

Leandro P. is eerst behandeld op een plaatselijke polikliniek, waarna hij werd overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij naar huis. De 'taskforce' bestaat uit leden van het Korps Politie Suriname, het Surinaams Nationaal Leger, leden van de organisatie Ordening Goud Sector en bewakers van het mijnbouwbedrijf zelf.

Het ontzielde lichaam van Furgil Aloeboetoe is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen. Na het schietincident hebben de illegale goudzoekers vernielingen gepleegd aan eigendommen van het bedrijf. Zij hebben onder andere een autobus, zwaar materieel en een posthuis van de organisatie Ordening Goud Sector in brand gestoken.
Deze zaak is in onderzoek bij de afdeling Recherche Regio Midden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May