Nasser I. wordt zondagavond land uitgezet
28 Jul 2019, 01:01
foto


Nasser I., een van de twee broers die als terreurverdachte was aangehouden, krijgt zondagavond een enkele reis naar Nederland. Hoewel hij niet veroordeeld werd door rechter Alida Johans in een langdurige rechtszaak, besloot Justitie om hem het land uit te zetten. Hij bezit de Nederlandse nationaliteit. Zijn broer Raoul A. is afgelopen maand zonder pardon het land uitgezet. Zijn verblijfsvergunning was al verlopen. 

Het is zo snel gegaan dat hij niet eens de ruimte had om te protesteren. Nasser I. tekende wel protest aan. Hij zou nog in beroep gaan tegen het besluit van de kantonrechter, maar Starnieuws verneemt dat hij het op een akkoordje heeft gegooid. 

Nu Nasser I. en een van zijn advocaten afgesproken heeft met het Openbaar Ministerie om het land uitgezet te worden, hoeft hij de ticket niet zelf te betalen. De tickets zijn reeds gekocht door de Staat. Hij is intussen in vreemdelingen bewaring genomen en gaat zondagavond het land uit. Aanvankelijk wilde Nasser I. net als zijn broer Raoul A. hier blijven.

De broers vormen volgens een resolutie van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie een gevaar voor de openbare orde en veiligheid. Dit blijkt volgens de minister uit een schrijven van de nationale veiligheidsadviseur en een rapport van de Counter Terrorism Intelligence Unit. Na het vonnis van de kantonrechter op 14 juni 2019 tegen de broers, heeft het ministerie besloten de vestigingsvergunning van Nasser I. in te trekken. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May