Over 2 maanden al buitenlandse artsen in binnenland
27 Jul 2019, 02:48
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid is op een krutu te Langatabiki.


Over twee maanden is het ministerie van Volksgezondheid zover om buitenlandse artsen te werk te stellen op verschillende posten in de districten en het binnenland. Minister Antoine Elias was donderdag met deze boodschap in het dorp Langatabiki. Hij hield er met een deel van zijn staf een krutu met de dorpshoofden van de omliggende dorpen.

Het ministerie is al vergevorderd met de voorbereidingen. Er zullen twee artsen voor dat gebied aangewezen worden. Zij zullen werken vanuit twee posten van de Medische Zending (MZ), op Langatabiki en op Nason. Herman Jintie, directeur van de Medische Zending en Edwin Noordzee, adviseur van de minister, gingen in op de technische aspecten van het verblijf van de artsen in het gebied.

Zowel de leiding als de overige dorpsgenoten reageerden positief op de mededelingen van de minister en zijn team. In totaal maken bewoners van negen dorpen gebruik van de diensten van de MZ gevestigd in dat gebied. Voor hen was het daarom zeer positief te vernemen dat er op korte termijn twee artsen dichterbij huis zullen werken, meldt de voorlichting van Volksgezondheid, via het Nationaal Informatie Instituut.

Na de officiële mededelingen overhandigde Elias namens de First Lady, Ingrid Bouterse-Waldring, twee naaimachines aan de vrouwenvereniging van Langatabiki.                           

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May