Adhin geeft startsein herbouw faciliteiten bedevaartsoord
26 Jul 2019, 20:42
foto
Vicepresident Ashwin Adhin breekt een kokosnoot tijdens het ritueel voorafgaand aan de start van de herbouw van de grote hal van het bedevaartsoord Weg naar Zee.


Zoals beloofd door vicepresident (vp) Ashwin Adhin is hij met steun van particulieren begonnen met het opzetten van de gebouwen van het bedevaartsoord te Weg naar Zee die in maart zijn afgebrand. Donderdag is het officiële startsein gegeven door Adhin. Het werk wordt verricht onder leiding van Soeparmin Djojobesari van de Djojo bedrijvengroep. 

Adhin merkt op dat met de nieuwe hal die gebouwd wordt, veel culturele en religieuze activiteiten ontplooid kunnen worden. Met pandit Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord, is afgesproken dat meer mensen, vooral uit de omgeving, gebruik moeten kunnen maken van de faciliteiten. Bajnath is blij met de hulp die de vp een dag na de brand had toegezegd. Hij is blij dat de bouwwerkzaamheden zijn begonnen. 

Bajnath schatte dat de schade meer dan een miljoen SRD is. Het gedeelte waar de diensten (poedja) worden gehouden, is geheel afgebrand. Zijn woongedeelte, de grote keuken en twee voertuigen zijn in de vlammen opgegaan. Daarnaast zijn spullen die opgeslagen waren, vernietigd door de brand. 

Djojobesari zegt dat alle voorbereidingen getroffen zijn om vlot door te kunnen werken. Na de opruiming en schoonmaak, zijn de tekeningen bestudeerd en de funderingen gegraven. Het werk is maandag begonnen, waardoor er donderdag gestort kon worden. De vp zegt dat alle kosten buiten de regering om worden gedragen. Hij is ook in eigen zak gegaan om bij te dragen aan de herbouw van de faciliteiten. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May