Oosterling komt belofte aan familie Harkhoe na
25 Jul 2019, 21:30
foto
De familie Harkhoe krijgt uit handen van Marlon Oosterling (2e v.l) de beschikking van een perceel. Links Louis Vismale, voorzitter van Stichting 1voor 12.


De familie Harkhoe heeft vandaag uit handen van de directeur van Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), Marlon Oosterling, een grondbeschikking gekregen voor een perceel op de Citrusplantage in de omgeving van de Anton Drachtenweg. Dit volgt na de tragedie in mei dit jaar, waarbij de familie zijn driejarig zoontje bij een woningbrand verloor. Oosterling heeft de familie toen beloofd dat hij hen zou helpen aan een perceel.

Door de brand heeft het gezin alle persoonlijke eigendommen verloren en had ze geen dak meer boven het hoofd. Oosterling heeft ook met president Desi Bouterse gesproken over de situatie van de mensen. Uiteindelijk kreeg hij een perceel beschikbaar. Oosterling meldt dat de kaarten al zijn gemaakt; leges en ontsluitingskosten zijn betaald, en de perceel ID-kaart is er ook al. De beschikking is eveneens ingediend bij de minister van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer. De toewijzing zal volgens afspraak met de minister binnen enkele dagen af zijn.

Van de SWM-directeur zal de familie een bouwkraan krijgen. Gezien de situatie van de familie zal Oosterling een verzoek doen aan EBS om bouwstroom te geven aan dit gezin wanneer het zo ver is. Na de toewijzing ziet Oosterling graag dat er direct een aanvang wordt gemaakt met de bouw van de woning van familie Harkhoe.

Vader Harkhoe en zijn gezin zijn dankbaar voor de hulp die zij van Oosterling en anderen hebben gekregen. Harkhoe legt uit dat bepaalde bedrijven hebben toegezegd te zullen helpen bij het bouwen van hun woning. De SWM-directeur zegt dat hij samen met de president zal kijken in hoeverre zij de familie ook hierbij kunnen helpen. De directeur van Stichting 1 Voor 12, Louis Vismale, heeft een toezegging gedaan van SRD 5000 voor de bouw van het huis.

Vismale zoekt ook hulp voor een moeder, Astrid Sijpenhof, die drie kinderen heeft met een beperking. Hij legt uit dat dit gezin al geruime tijd in een erbarmelijke situatie leeft. “Ik heb al met de president gesproken, hij bekijkt de mogelijkheid om een stuk grond voor familie Sijpenhof vrij te maken”. Er is al een donateur bereid gevonden om de bouwwerkzaamheden uit te voeren, het wachten is op een perceel om te bouwen, schrijft Vismale in een persbericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May