Luchtverkeer Schiphol ernstig verstoord
24 Jul 2019, 18:30
foto
Passagiers en personeel wachten op Schiphol tijdens een storing bij de belangrijkste brandstofleverancier van de luchthaven die tientallen vluchten aan de grond hield, in Amsterdam, Nederland.(Foto: Reuters)


Het luchtverkeer vanaf de luchthaven Schiphol is vandaag ernstig verstoord door een storing bij de belangrijkste brandstofleverancier van de luchthaven. Tientallen vluchten werden aan de grond gehouden.

Een fout in de systemen van Aircraft Fuel Supply, een extern bedrijf dat de brandstoflevering aan vliegtuigen beheert, betekende dat minstens 50 toestellen niet konden worden voorzien van de brandstof die ze nodig hadden om te vertrekken.

De enige vliegtuigen die konden opstijgen, waren die toestellen die bij aankomst in Amsterdam nog voldoende brandstof in hun tanks hadden, zei een woordvoerster van Schiphol. "Aircraft Fuel Supply werkt hard om een ​​oplossing te vinden, maar het is nog onduidelijk hoe lang dit zal duren", voegde ze eraan toe.

Vandaag was één van de drukkere dagen in de zomervakantieperiode op Schiphol, de op twee na grootste luchthaven van Europa in aantal passagiers per jaar. Diverse luchtvaartmaatschappijen hebben samen ruim veertig retourvluchten geannuleerd. Ook het aantal aankomende vluchten is teruggevracht tot een derde van de normale capaciteit.

Luchtvaartmaatschappij KLM houdt er rekening mee dat ook morgen nog een aantal vluchten zal worden geannuleerd. Zij heeft een groot aantal vluchten met Europese bestemmingen en tot nu toe drie intercontinentale vluchten geannuleerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May