WHO: Ebola-uitbraak Congo internationale gezondheidscrisis
17 Jul 2019, 18:34
foto


Meer dan 1660 mensen zijn overleden in Democratische Republiek Congo door de huidige ebola-uitbraak. Ruim 2500 mensen zijn besmet. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft deze uitbraak uitgeroepen tot een internationale gezondheidscrisis. 

Ruim een jaar geleden is de huidige ebola-uitbraak gaande. Het besluit van de WHO om crisisberaad te houden heeft te maken met de eerste besmetting van ebola in de stad Goma, waar 2 miljoen mensen wonen. Deze Congolese stad ligt dichtbij Rwanda. Het tweede geval is de dood van een Congolese vrouw door ebola. Zij had onlangs buurland Oeganda had bezocht. Gevreesd wordt dat mogelijk meer mensen besmet zijn geraakt, aangezien de vrouw vis verkocht heeft op de markt. 

Ondanks de situatie heeft WHO-directeurTedros Adhanom Ghebreyesus dat er geen reisverbod wordt ingesteld. Er worden maatregelen getroffen om de epidemie onder controle te houden. Er is wel vooral financiële steun nodig van de wereldgemeenschap voor de getroffen gebieden. Het is de vijfde keer dat de WHO een internationale crisis uitroept. 
Advertenties