Natio naar Nederland als voorbereiding op Nations League 
16 Jul, 09:27
foto
Bondscoach Dean Gorré. Hij vertrekt met een team naar het tweede vakantiekamp in Nederland. (Foto: Facebook)


De Surinaamse voetbalselectie gaat van 28 juli tot 9 augustus voor een oefenstage naar Nederland. Er zullen drie oefenwedstrijden worden afgewerkt. Bondscoach Dean Gorré gaat samen met zijn staf en 18 spelers, onder wie ook Donnegy Fer, richting Nederland waar de gebroeders Gleofilo en Roscello Vlijter, samen met Dimitri Apai en Serginho Profijt, zich zullen aansluiten bij de selectie. Het trainingskamp is bedoeld als voorbereiding op de B-divisie Nations League wedstrijden van Suriname in september en oktober 2019. Het doel nu is, dat Suriname zich plaatst voor de A-divisie Concacaf Nations League. 

Op 2 augustus speelt Suriname tegen Almere City en op 6 augustus tegen Telstar. Het zijn twee profclubs en is het volgens Gorré een goed meetmoment om vooral de speelwijze van Suriname verder te versterken. "Meer nog", zegt Gorré " om de cohesie en het spelritme bij Natio in het kader van de Nations League wedstrijden, weer op gang te brengen". Op 8 augustus staat gepland een oefenwedstrijd tegen amateurclub RKSV Leonidas uit Rotterdam. Opmerkelijk is dat Stefano Rijssel die nu in België vertoefd, buiten de selectie is gelaten.

Volgens Gorré is het trainingskamp toch wel bijzonder. “Behalve dat Suriname zich gaat meten om te kijken wat de groei is ten opzichte van het vorige jaar, zal aan de spelers een platform worden geboden om een doorbraak te kunnen maken in Europa”.  Een belangrijk deel van middelen voor dit oefenkamp, is door vrienden binnen het netwerk van Gorré opgehaald. De Surinaamse Voetbalbond heeft verder groen licht gegeven en staat Natio weer voor deze uitdaging. 

De bondscoach die al een jaar weer de scepter zwaait bij Suriname, zegt dat hij niet zit te treuren dat Suriname de Gold Cup niet heeft gehaald. “We weten met z'n allen dat de wedstrijd tegen Dominica ons de das om heeft gedaan. Tijdens de kwalificatierondes pakte Suriname 7 punten uit 4 wedstrijden. Er werd gelijkgespeeld tegen Dominica (0-0), gewonnen van de Britse Maagdeneilanden (5-0) en Saint Kitts & Nevis (2-0) en verloren van Jamaica (2-1). “We concentreren ons nu op de volgende editie door ons te plaatsen voor de A-Nations League van de Concacaf”, zegt Gorré. De wedstrijden vangen in september aan en zal Suriname het in uit en thuis wedstrijden opnemen tegen Nicaragua, Dominica en St. Vincent & the Grenadines. Om de A Legaue te halen moet Suriname al deze wedstrijden winnen. 

Bij het trainingskamp zullen er scouts aanwezig zijn. Gorré hoopt dat net als Ivenzo Comvalius, "onze jongens" doorbreken in de Europese competities. “Per slot van rekening hebben wij er als land meer baat bij als onze jongens in deze competities aan de bak komen”. Naar zijn zeggen zal Comvalius niet aanwezig zijn. Het trainingskamp valt niet in de officiële oefenperiode van de FIFA. Dus hangt alles van de good will van de clubs af indien zij jongens willen afvaardigen voor het kamp. Ook in Suriname is dit het geval geweest. 

Met toestemming van de clubs zal de competitie vanwege het trainingskamp even worden omgegooid. Vooral de slotwedstrijden die rond 4 augustus geprogrammeerd stonden, zijn erg beslissend voor het kampioenschap. Met nog 3 wedstrijden maken zowel Robinhood, Inter Moengo Tapoe als Leo Victor kans op het kampioenschap. De beste kaarten liggen nu in handen van Robinhood. Deze club heeft ook nog Concacaf verplichtingen, waardoor ook verschuivingen van wedstrijden plaatsvinden in de eerste divisie competitie én de bekercompetitie van de SVB. Voorts zijn spelers van landskampioen Robinhood mede door deze verplichtingen, buiten de selectie gelaten.

Ala-D Media

Saturday 25 January
Friday 24 January
Thursday 23 January