Robinhood walst met 8-0 over Botopasi
15 Jul, 04:42
foto


Robinhood heeft in een thuisduel zondagavond in het Franklin Essed Stadion over lantaarndrager Botopasi heengelopen. De landskampioen heeft Botopasi letterlijk alle hoeken van het veld laten zien. Na een 4-0 ruststand werd het 8-0. Robinhood is nu dichtbij de eindstreep voor het kampioenschap en mag zich op dit moment geen fout permitteren.

Ook Inter Moengo Tapoe die in het kielzog van Robinhood is, mag geen fouten maken. Dit weekeind werd thuis in Moengo met 1-0 gewonnen van Broki. Volgens trainer Jozef Joekoe wordt er niets aan het toeval overgelaten. "We weten dat we nog enkele moeilijke wedstrijden hebben". Beide clubs hebben nog drie wedstrijden te gaan waarvan de moeilijkste tegenstanders voor Inter zijn. Inter heeft zowel de nummer drie en vier op de ranglijst te weten Leo Victor en Transvaal, als tegenstanders. 

Robinhood heeft als moeilijke tegenstander slechts Leo Victor. Van 29 juli tot en met 09 augustus 2019 zal Natio een bezoek brengen aan Nederland voor een oefenstage. Op 31 juli en 07 augustus 2019 zal Robinhood in het kader van de Concacaf League, 2 wedstrijden spelen. In verband hiermee zullen enkele eerste divisie wedstrijden worden uitgesteld naar een nader te bepalen datum. De laatste wedstrijden van de competitie worden op 24 augustus gespeeld. Mogelijk is, dat pas op deze dag het doek zal vallen. 

Robinhood heeft nu 71 competitiepunten gevolgd door Inter Moengo Tapoe met 68. Leo Victor heeft 65 competitiepunten.
Theoretisch gezien, maakt Leo Victor ook kans op het kampioenschap. De districtsploegen Botopasi en A-Coconut zullen indien de 1e Divisie zich voortzet het komende competitiejaar, degraderen naar de tweede divisie. 

Overige uitslagen
Transvaal- SNL 2-0
PVV - Notch 4-0
Voorwaarts - Nishaan 42 0-1
West United - Leo Victor 0-1
Santos - Papatam 3-1

Ala-D Media

Saturday 25 January
Friday 24 January
Thursday 23 January