President Morales verwelkomd op Zanderij door vp
10 Jul, 00:00
foto
De Boliviaanse president Evo Morales wordt op de Johan Adolf Pengel luchthaven verwelkomd door vicepresident Ashwin Adhin. (Foto's: NII)


De Boliviaanse president Evo Morales is dinsdagavond laat aangekomen op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Hij is verwelkomd in Suriname door een regeringsdelegatie onder leiding van vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Ook minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken was aanwezig op Zanderij. 

President Morales zal later op de dag ontvangen worden door staatshoofd Desi Bouterse. Tijdens het bezoek zullen drie documenten tussen beide landen worden getekend. 

Deze gaan volgens het Nationaal Informatie Instituut over de afschaffing van visa over alle categorieën paspoorten en een intentieverklaring over politieke consultaties tussen de ministers van Buitenlandse Zaken. 

Er komt eveneens een gezamenlijke verklaring tussen de beide presidenten over de belangrijke gebieden horende bij de bilaterale samenwerking, regionale samenwerking en integratie en milieu. 

Morales vertrekt later op de middag weer uit Suriname. Hij reist via Suriname door naar Rusland voor een topontmoeting met de Russische president Vladimir Putin.