DNA vraagt gecoördineerde aanpak drama Latour/Pont
02 Jul 2019, 13:42
foto
Minister Soewarto Moestadja kan nog geen informatie geven namens de regering over het drama op Latour en Pontbuiten. (Foto: Raoul Lith)


De Nationale Assemblee heeft aan het begin van de openbare vergadering vandaag stil gestaan bij de branden op Pontbuiten en Latour, waarbij vijf kinderen zijn omgekomen. Diverse fractieleiders hebben hun deelneming betuigd aan de getroffen families. Zij zijn er geschokt over dat bij de branden kinderen zijn omgekomen. Gevraagd wordt om gecoördineerd optreden van de regering bij verlening van hulp. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons merkte op dat het hier gaat om een trauma waar de hele buurt bij betrokken is. 

Na een schorsing kwam de regering aan het woord. Minister Soewarto Moestadja kon namens de regering nog geen informatie verstrekken. Wel is een groep ministers ter plekke geweest om zich te oriënteren. Er komt een gecoördineerde actie vanuit de regering; hierom is ook gevraagd door De Nationale Assemblee. 

De regering wacht nog op informatie nadat de politie en de brandweer klaar zijn met het onderzoek over de brand. De regering zal ervoor zorgen dat de nazorg op een goede manier zal plaatsvinden. De Nationale Assemblee is intussen overgegaan tot de behandeling van de wet op Rekenkamer. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May