Chenien Kewal uit Nickerie winnaar Spelling Bee
30 Jun 2019, 10:30
foto
Chenien Kewal van de Buenos Bibaz school (Mulo 1) met haar prijzen. Zij is winnaar van de 10e Spelling Bee competitie.


Chenien Kewal van de Buenos Bibaz school (Mulo 1) te Nickerie is winnaar geworden van de 10e editie van de Spelling Bee competitie van de Kiwanis club Paramaribo Central. Zij was samen met Gouwrisha Thakoerdien, Celesta Resosetiko en Marlindsey Troenopawiro van haar school in de finale. De wedstrijd werd gehouden in de opnamestudio van Apintie. 

Zeventien deelnemers van zeven scholen hebben meegedaan aan de wedstrijd. De deelnemende scholen zijn: Mulo Ellen (Commewijne), Willem van Lierschool (Domburg), Mulo Brokopondo, Anton Resida (Wanica),  Christus Koningschool (Paramaribo), Mulo Meerzorg (Commewijne) en R.G. Bueno Bibaz (Nickerie). 

Het unieke is dat alle vier deelnemers van Mulo 1 doorgingen naar de finale. Van de andere scholen bereikten slechts 1 of 2  leerlingen de finale. De semi finale was op 8 juni. Mulo Ellen eindigde op de tweede plek en Willem van Lier werd derde. De leerkrachten Judith Moor, Natasha Seymour en Mariska Troenopawiro hebben de leerlingen van Mulo 1 begeleid.  Met de 70e verjaardag van de school op 1 november is dit het eerste en mooi cadeau, zegt Chenien. Van de organisatie krijgt zij een eigendomstrofee, een laptop met printer en een tas met diverse prijzen mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May