40 participanten aan Ondernemers Platform Para beurs
30 Jun 2019, 04:41
foto
Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme heeft de Ondernemers Platform Para beurs zaterdag geopend. (Foto: LVV/NII)


Ruim 40 kleine ondernemers, coöperaties en andere organisaties nemen deel aan de Ondernemers Platform Para (OPP) beurs. Deze 2-daagse beurs vindt plaats in het district Para aan de Indira Gandhiweg op het complex van Main Carwash te Rijsdijk. Met het oog op het stimuleren van ondernemerschap in het district Para, wordt de nadruk gelegd op de agrarische potentie van het district. De tweedaagse beurs is zaterdag geopend door minister Stephen Tsang van Handel, Industrie & Toerisme en districtscommissaris Armand Jurel. 

Guno Polak, voorzitter van OPP, geeft aan dat deze beurs bijdraagt aan de ontwikkeling van de agrarische sector in Para. De beurs wordt ondersteund door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, districtscommissariaat Para en de Volkscrediet bank. Voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) van ressort Paramaribo en Para participeren aan de beurs. LVV geeft aan het publiek voorlichting. Het publiek kan ook plantmateriaal bemachtigen. Ook de afdeling Bijenteelt is aanwezig om over de teelt van bijen met als einddoel de productie van honing uitleg te geven, meldt LVV.  

Diverse cassave verwerkingsproducten (zoals liquor en brood), crafts, gerookte vleessoorten, cateringservices, decoratieservices, pangi’s, honingproducten zijn enkele van de diensten en producten die op de beurs zullen worden gepromoot. Daarnaast is er ook voor het publiek consumptie verkrijgbaar die vervaardigd is door Paranen. De beurs is vandaag geopend van 12.00 tot 20.00 uur. 

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May