Bestuur boothouders overleggen met OWT&C over subisidie
30 Jun 2019, 00:58
foto
Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie en zijn staf in overleg met het bestuur van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne. (Foto's: OWT&C)


Het bestuur van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne (BOVC) en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) zullen donderdag verder met elkaar overleggen. De BOVC heeft een kostencalculatie ingediend, waarover het ministerie zich nog moet buigen. 

Het BOVC-bestuur onder leiding van Ann Sadi is ontvangen door minister Vijay Chotkan en zijn staf. Coördinator Voorlichting OWT&C, Neville Pengel, zegt aan Starnieuws dat afgesproken is dat de boothouders normaal varen. Intussen wordt er gewerkt aan de herintroductie van de brandstofcompensatie.


Het bestuur van de BOVC, onder leiding van Ann Sadi (links)

De technici van het ministerie zullen zich buigen over het voorstel van het bestuur van de BOVC over de ingediende kostencalculatie. Nadat partijen elkaar gevonden hebben over de hoogte van het bedrag, zal minister Chotkan een voorstel indienen bij de Raad van Ministers voor goedkeuring. 

De boothouders hadden afgelopen woensdag actie gevoerd omdat zij uitbetaling willen van de subsidie. Deze is 23 maanden niet uitbetaald. De boothouders hebben aangevoerd dat de afschaffing van de subsidie zonder hun medeweten is gebeurd. Pengel merkt op dat de minister het bestuur van de BOVC op het hart heeft gedrukt dat er normaal gewerkt moet worden. Het probleem dat gerezen is, wordt in overleg opgelost. 

Sadi heeft intussen ook vergaderd met haar leden. Zij heeft meegedeeld dat de brandstofsubsidie gehandhaafd moet blijven. Op basis van het tarief komt de BOVC op SRD 3.80 per passagier. Dit is niet te betalen voor de mensen die met de boot oversteken. Daarom pleit de BOVC voor behoud van het bedrag van SRD 1.75, waarbij de boothouders een brandstofcompensatie krijgen. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May