John Mahadewsingh voor 3e keer gekozen als PLO-voorzitter
29 Jun 2019, 05:55
foto
Het nieuwe bestuur van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie. John Mahadewsing (2e van rechts) is herkozen als voorzitter.


John Mahadewsing is vrijdagavond voor de derde achtereenvolgende termijn gekozen als voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO). Er waren geen tegenkandidaten. De ledenvergadering in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken was druk bezocht. Mahadewsing om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de leden een beroep op hem gedaan hebben om nog een termijn aan te zitten. 

Een van de zaken waar het nieuwe bestuur zich voor in wil zetten, is dat de subsidie aan bushouders wordt afgeschaft. De PLO wil liever dat een tarief wordt vastgesteld voor de verschillende routes. Het bestuur heeft donderdag overleg gehad met minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Er is een kostencalculatie ingediend. Gehoopt wordt dat de regering binnenkort ertoe overgaat om het nieuwe tarief goed te keuren. 

De vergadering in KKF vrijdagavond is goed bezocht. 

De PLO heeft ruim 400 leden. Bij de organisatie zijn 1200 bushouders geregistreerd die subsidie ontvangen voor de routes die zij rijden. "Niet iedereen wil lid worden van de organisatie," antwoordt Mahadewsing. De PLO-voorzitter zegt dat hij na deze zittingstermijn de hamer zal overdragen. Dan zal hij negen jaar hebben aangezeten als voorzitter en dat vindt hij welletjes. In het dagelijks bestuur hebben verder zitting John Biffe (ondervoorzitter) en Shalindra Jiawan is penningmeester. Enkele nieuwe personen zijn toegetreden in het nieuwe bestuur. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May