Ex-directeur Sardjoe legt beslag op tegoeden RGD
28 Jun 2019, 06:27
foto
De beslaglegging op tegoeden van de Regionale Gezondheidsdienst per deurwaardersexploot. Het proces-verbaal is donderdag betekend.


Ex-directeur van Regionale Gezondheidsdienst (RGD), Maaltie Sardjoe, heeft 'derden beslag' laten leggen op alle gelden, geldswaarde en/of goederen van de stichting. Zij voert aan dat een vonnis van de kantonrechter uitgesproken in augustus 2016 niet is uitgevoerd. Zij heeft een aantal bedragen niet ontvangen, waar ze recht op meent te hebben. De bedragen zijn intussen opgelopen tot boven de SRD 120.000. 

Amzad Abdoel, fractieleider van de NDP, zegt aan Starnieuws dat door de beslaglegging van Sardjoe de salarissen van het personeel dat vandaag uitbetaald moeten worden, niet gegarandeerd zijn. De rechtmatigheid van de beslaglegging moet nog getoetst worden. RGD zal op een gepaste manier hierop antwoorden. Inmiddels wordt er naar een snelle en effectieve manier uitgekeken om dit probleem zo spoedig mogelijk te op te lossen, zegt Abdoel. 


De bedragen waarop ex-RGD-directeur Sardjoe meent recht op te hebben. 

"Wij maken ons ook zorgen omtrent de financiële chaos bij RGD. Er dient zonder tijdverlies daar ingegrepen te worden. Hoewel het oplossen van alle problemen nog enige tijd zal vergen, ligt de concentratie op dit moment op het uitbetalen van personeel. De vaste commissie van Volksgezondheid en zeker de NDP-fractie volgen deze zaak op de voet." Abdoel voegt eraan toe: "Er zal via De Nationale Assemblee aandacht worden gevraagd aan het ministerie van Volksgezondheid om snelle en ingrijpende hervormingen door te voeren bij RGD. Het blijkt weer dat vanwege de wurgcontracten die gesloten zijn, de dienst en het personeel weer moeten boeten."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May