Gajadien wil universiteit betrekken bij activiteiten wereldvrede
28 Jun 2019, 04:36
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien op de vergadering van het Internationale Parlement voor Tolerantie en Vrede in Argentinië.


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) heeft als lid van het Internationale Parlement voor Tolerantie en Vrede (IPTP) de derde sessie van dit orgaan in Buenos Aires, Argentinië, bijgewoond. De opening werd verricht door Emilio Monzo, president van het parlement van Argentinië. Gajadien ziet zijn bijdrage in de commissie voor duurzame ontwikkeling, waar hij als vicevoorzitter functioneert, als onontbeerlijk. Met deze derde parlementaire sessie heeft de organisatie Global Council for Tolerance and Peace onder leiding van president, Ahmed bin Mohamed Aljarwan, haar bestaansrecht bewezen voor het werken om wereldvrede te bevorderen, vindt de volksvertegenwoordiger. 

De politicus zegt verder te werken aan duurzame programma’s voor de regio en voor Suriname. Dit mondiale evenement werd van 25-27 juni gehouden in het Argentijnse parlement. Om te voorkomen dat er verkeerde conclusies worden getrokken, deelt Gajadien mee dat de reis- en verblijfkosten door de organisatie zijn betaald en een deel door hem zelf. 

Alle sprekers hebben wederom benadrukt het bevorderen van verspreiden van acties van tolerantie en zo vrede in de wereld te garanderen.  Adolfo Perez Esquivel, winnaar van de Nobelprijs voor Vrede, gaf ook een korte statement. Deze vergadering heeft zich voornamelijk gericht op het verder structureren van de organisatie, welke zal bestaan uit de IPTP en een General Assembly, wereldwijd voorgedragen personen uit NGO’s, die kunnen bijdragen aan de wereldvrede. “Vanuit Suriname wil ik op z’n minst een NGO voordragen,” stelt Gajadien. Er wordt aan gewerkt om de universiteiten wereldwijd te betrekken om speciale programma’s uit te voeren ter versterking van haar doelstelling. Gajadien zal ook bevorderen dat een afvaardiging vanuit de universiteit van Suriname kan deelnemen aan de bijeenkomst in oktober in Malta. Hierbij kunnen uiteindelijk studenten zelfs hun masteropleidingen gesponsord krijgen ter bevordering van duurzame wereldvrede.

De president van de GCTP is Argentinië erkentelijkheid voor het houden van deze sessie en deelde mee dat binnenkort een kantoor van de organisatie komt in San Juan, welke het werk in de regio zal vergemakkelijken. Hij prees wederom ook de aanwezigheid en het belang van de IPTP-leden, evenals hun harde werk in verschillende commissies, gericht op het verspreiden van tolerantie en vrede over de hele wereld. Aljarwan zei dat een dergelijke grote lokale en internationale interesse in deze sessie, motiveert vooruit te gaan naar hoge doelen en ambities, naar een tolerantere, veiligere en vredelievende wereld.

Tijdens deze bijeenkomst werd met algemene stemmen de eerste statuten van IPTP aangenomen.
Walberto Allende is als de nieuwe president van de IPTP gekozen voor een jaar. Hij is afkomstig uit Argentinië op basis van alfabetisch volgorde. Hij neemt over van Albanië. De vicepresident Matha Bissmann komt uit Oostenrijk (Austria).

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May