Verdachte gevonnist voor 187 gram marihuana
21 Jun 2019, 23:04
foto


Revelino I. is conform de eis van officier van justitie, Roline Gravenbeek, veroordeeld voor drugsbezit. Kantonrechter Siegline Wijnhard vonniste hem  donderdag tot een celstraf van tien maanden waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. De strafeis voor een boete van SRD 3.000 of een hechtenis van een maand verminderde de rechter naar SRD 1.000 of een hechtenis van drie weken. De veroordeelde had bij zijn aanhouding 187 gram marihuana, een schaar, een mes en SRD 150 bij zich.

De buurtwacht kreeg de melding dat deze man drugs verkocht op een hoek. De buurtmanager trof hem met vier pakken marihuana en de overige spullen aan. Hij werd overgedragen aan de politie. Revelino I. ontkent de verkoop van de drugs en zegt dat hij al negentien jaar drugsgebruiker is. Hij werkt op zee en aangezien het ’s avonds erg koud wordt op het water, gebruikt hij marihuana.

Advocaat Shefani Amirkhan die de man juridisch bijstond, voerde aan dat het om een bekennende verdachte gaat. Ze benadrukte dat de verdachte de drugs voor eigen gebruik had. Vanwege zijn goede proceshouding vroeg de advocaat om de verdachte een kans te geven. In zijn laatste woord zei Revelino I. dat hij een hardwerkende man is. Hij herhaalde dat hij drugsgebruiker is en vroeg de kantonrechter om hem een kans te geven.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May