Gehuwde naam in paspoort nu een optie
20 Jun 2019, 23:11
foto
Beleidsadviseurs, afdelingshoofden en hoofden van de bureaus voor burgerzaken volgen de workshop van het CBB over gewijzigde instructies bij de aanvraag van paspoorten en het stroomlijnen van de dienstverlening.


Per 1 juli zijn er gewijzigde instructies bij de aanvraag van paspoorten en om de dienstverlening bij de aanvraag en aangifte van elektronische Identiteitskaarten (e-ID) te stroomlijnen. Een belangrijke wijziging is het gebruik van de gehuwde naam. Vrouwen die hun gehuwde naam willen opnemen in het reisdocument, moeten dat nu expliciet aangeven, licht Herel Bodeutsch, hoofd van de afdeling paspoorten toe.

Bodeutsch heeft samen met Anton Paal de workshop van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) over de wijzigingen geleid. Met de aanpassing van de werkwijze, zal Suriname voldoen aan de nieuwe internationaal gestelde veiligheidseisen van de International Civil Aviation Association.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza), waaronder CBB ressorteert, heeft benadrukt dat het er om gaat dat de dienstverlening naar de burger vlotter verloopt. De directeur van het CBB, Dennis Menso, zegt dat met de workshop naar uniformiteit wordt gestreefd. Door middel van uniformiteit worden stappen vooruit gemaakt om de dienstverlening te versoepelen.

Op de workshop is ook de gewijzigde beleidsinstructie betreffende de aanvraag van e-ID doorgenomen. Deze is ingegaan per 1 juni 2019. De wijziging handelt over de te overleggen documenten bij de aanvraag van ID-kaarten door Surinamers en vreemdelingen en richtlijnen voor de gezichtsopname.

Bij de workshop waren aanwezig beleidsadviseurs, afdelingshoofden en hoofden van de bureaus voor burgerzaken. Aan het einde van de verschillende onderdelen hebben zij ook conclusies en aanbevelingen aangedragen voor de instructies, meldt de voorlichting van Biza, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May