Akiemboto benadrukt teamwerk bij bezoek aan werkveld
20 Jun 2019, 21:29
foto
Minister Sergio Akiemboto van NH maakt kennis met de Raad van Commissarissen en de directie van N.V. Energie Bedrijven Suriname.


Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft in de afgelopen periode verschillende diensten van zijn ministerie en de N.V. Energie Bedrijven Suriname (EBS) bezocht. Na de kennismaking besprak hij met het personeel de uitdagingen waarmee de organisatie te maken heeft. ‘Teamwork staat bij mij hoog in het vaandel”, gaf hij aan. Bij de EBS heeft Akiemboto kennisgemaakt met de Raad van Commissarissen (RVC) en de directie.

De Dienst Watervoorziening (DWV), Dienst Elektrificatie Voorziening (DEV), Algemene Zaken (ALZA) en Personeelszaken (PZ) hebben bezoek gekregen van de minister. De afdeling PZ klaagde over het gebrek aan adequaat kantoorapparatuur. Bij de DWV wenst het personeel duidelijkheid te krijgen aangaande haar rechtspositie, anticiperend op de ontmanteling van de Dienst en bij DEV is er sprake van het benzineprobleem. Bij de DEV heeft de bewindsman ook een rondleiding gehad en zijn de Solar energy projecten van het binnenland besproken die zullen worden uitgevoerd.

Tijdens de meeting bij de EBS is de minister geïnformeerd over zaken zoals het project Straatverlichting, de Energie Autoriteit Suriname (EAS), het Energie Sector Plan, de Gross Rosebel overeenkomsten, de Powerplant Tout Lui Faut en het Project Pokigron.

De technisch directeur van de EBS, Marcel Eindhoven, gaf een korte uitleg over de projecten van het binnenland, die gefinancierd worden met 2 leningen van de IDB. Het is de bedoeling dat er solar installaties geplaatst worden te Santigron en dat alle dorpen gelegen tussen Powakka en Marshallkreek voorzien zullen worden van energie. De EBS is bezig met een derde lening, ten behoeve van het Project Koina kondre en het project Moengo en Albina, dat gezamenlijk met de Agence Française de Développement, wordt uitgevoerd. De financieel directeur van de EBS, Ismanto Adna, lichtte de jaarrekening van 2014 tot en met 2016 toe. Er zijn vervolgafspraken gemaakt om de samenwerking tussen de EBS en DEV te verbeteren.

Akiemboto sprak zijn waardering uit voor het personeel, dat ondanks het gebrek aan middelen, toch haar uiterste best doet om het werk gedaan te krijgen. Hij zei dat hij de cruciale issues zal bespreken met zijn directieteam, meldt de voorlichting van NH, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May