Grenscontrole Nickerie per direct opgevoerd
20 Jun 2019, 06:33
foto
Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie in gesprek met boothouders bij 'back-track' bij het Corantijnstrand. (Beeld RTV)


De grenscontrole in Nickerie bij de 'back-track route' en bij Clarasluis, is per direct opgevoerd. Een delegatie van ministers, politie, douane, militairen en NCCR hebben zich woensdag in Nickerie georiënteerd over de situatie. Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie verklaarde tegenover Rasonic Televisie dat ook de controle bij politiepost Burnside zal worden aangescherpt. 

Naast delegatieleider Getrouw waren zijn collega's Yldiz Pollack-Beighle (Buitenlandse Zaken), Ronni Benschop (Defensie), Vijay Chotkan (Openbare Werken, Transport en Communicatie) en Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) ook van de partij. Getrouw deelt mee dat de rapportage van de bevindingen en adviezen zullen gaan naar president Desi Bouterse. De uiteindelijke besluiten worden in Paramaribo genomen. 

De ministers van Defensie en Openbare Werken hebben ook afspraken met elkaar gemaakt over het in orde maken van faciliteiten bij de controleposten. Een van de maatregelen is ook dat na zes uur 's avonds geen boten meer mogen uitvaren. Dit is nodig om calamiteiten te voorkomen. Naast de douane en politie, zullen ook militairen ter plekke gestationeerd worden. 

Door het wegvallen van de Canawaima steken mensen massaal over via de 'back-track-route'. Er worden ongecontroleerd goederen vervoerd, die een gevaar kunnen vormen voor de volksgezondheid. De eerste maatregelen, zoals de verscherpte patrouille, zijn al genomen. Op korte termijn zullen spijkers met koppen worden geslagen. De voorlichting naar de samenleving zal eveneens worden opgevoerd. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May