Voorlichting over soa's voor alle gedetineerden
20 Jun 2019, 00:54
foto
Directeur Operationele diensten van Juspol, Lucretia Redan (r) en de voorzitter van de stichting Double Positive, Ethel Pengel, tekenen de samenwerkingsovereenkomst.


Gedetineerden die in diverse gevangenissen zitten, zullen voorlichting krijgen over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's). Directeur Operationele diensten van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol), Lucretia Redan heeft hiertoe dinsdag een overeenkomst met de voorzitter van de stichting Double Positive, Ethel Pengel, getekend.

De sessies zullen in het Huis van Bewaring, Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma, Penitentiaire Inrichting Duisburg, Jeugd Opvoedingsgesticht en Hazard, plaatsvinden. Trekker voor deze samenwerking, Brigitte Bhugwandas de waarnemend onderdirecteur Forensische Zorg (FZ), was aanwezig bij de ondertekening. De sessies starten op 10 juli in de Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma, meldt de voorlichting van Juspol, via het Nationaal Informatie Instituut.

Redan gaf aan dat Juspol het belangrijk vindt dat gedetineerden die in de gevangenissen zitten, de nodige seksuele voorlichting krijgen over seksueel overdraagbare aandoeningen. Het ministerie heeft gekozen voor stichting Double Positive, vanwege het feit dat de voorzitter van deze stichting Ethel Pengel, al 38 jaren ervaring heeft op dit gebied.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May