Nationale standaard voor halalvoedsel
19 Jun 2019, 22:18
foto


Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft de laatste hand gelegd aan de Nationale Standaard 'Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel'. De Nationale Standaard voor Halalvoedsel is op 18 juni afgekondigd.

Verschillende stakeholders uit de sector hebben meegewerkt aan deze Nationale Standaard. Van ministeries, islamitische organisaties, voedselverwerkingsbedrijven tot pluimveehouders. Voor de ontwikkeling van deze standaard is gebruik gemaakt van zowel religieus als internationaal referentiemateriaal, zegt het SSB in een verklaring.

Deze standaard definieert de basisvereisten die moeten worden nagekomen in elk stadium van de voedselketen, waaronder ontvangen, vervaardigen, verwerken, sorteren, verpakken, etiketteren, opslaan en levering van halalvoedsel. Ook de producten daarvan dienen te voldoen aan de islamitische regels.

Alle vereisten van deze standaard zijn algemeen en zijn bedoeld om van toepassing te zijn op alle organisaties in de voedselketen, ongeacht de grootte en complexiteit. Het gaat hier om organisaties die direct betrokken zijn bij een of meer stappen in de voedselketen. SSB hoopt dat deze standaard bijdraagt aan de verdere groei en versterking van de halalvoedselsector in het land.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May