Verzoek raadslieden in berovingszaak afgewezen
14 Jun 2019, 02:48
foto


Weichai Z. (24) is aangeklaagd voor diefstal die hij samen met anderen zou hebben gepleegd op 5 december vorig jaar. De buit van de roof was US$ 70.000, 3000 euro en SRD 5000. Hij heeft ontkend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal door geweld. Deze verdachte stond donderdag tegenover kantonrechter Lydia Ravenberg. Het verzoek van zijn raadslieden Arjen Ramlakhan en Joan Garib om de voorlopige hechtenis van hun cliënt op te schorten, werd afgewezen door de kantonrechter. 

De kantonrechter vindt dat de ernstige bezwaren nog overeind staan en dat het om een zeer ernstig feit gaat. Het Openbaar Ministerie vond eveneens dat de ernstige bezwaren nog overeind staan. Een politieman werd gehoord en hij verklaarde dat de verdachte niet onder druk gezet was. Ook had hij niets beloofd. Kort na de beroving had het slachtoffer gebeld naar een tante van de verdachte en vroeg waar hij was. De tante belde naar Weichai Z. en hij zei dat hij thuis was.

Ramlakhan voerde aan dat Weichai Z. zijn verklaring weigerde te tekenen, nadat een tolk het voor hem had vertaald. Hij snapte bepaalde woorden niet. In eerste instantie ontkende hij het feit gepleegd te hebben, maar wilde daarna alles terugbetalen aan de benadeelde. Collega Garib zei dat er geen redelijk vermoeden aanwezig is om de verdachte langer vast te houden. Zijn vrouw is hoogzwanger van hun eerste kind. Beide raadslieden benadrukten dat de verdachte heeft ontkend het feit gepleegd te hebben. Op 11 juli zal de behandeling van deze zaak worden voortgezet. 

Wanita Ramnath

Monday 10 August
Sunday 09 August