Twee jaar celstraf in zaak steekpartij 
11 Jun, 10:35
foto


Regillio P. is door rechter Marie Mettendaf op de rechtszitting van maandag gevonnist tot een celstraf van twee jaar. Hij had het slachtoffer verwond met een schaar op 13 juni 2018 aan de Floralaan. Ook had hij de zus en moeder van het slachtoffer bedreigd. Mettendaf legde de straf conform de eis van officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie, op. Het feit voltrok zich toen de veroordeelde aan het gokspelen was. 

Regillio P. verklaarde dat hij aan het winnen was en dat het slachtoffer oneerlijk speelde. Volgens de rechter spreekt de verdachte zich tegen: hoe kon hij winnen als de tegenpartij oneerlijk speelde? Ze verwierp het verweer van de advocaat, Harold Belfor, dat er sprake is van een noodweersituatie. Uit het onderzoek is gebleken dat Regillio P. aan het verliezen was, maar toch naar het geld greep. Het slachtoffer wilde het geld terug, maar de verdachte duwde hem en verwondde hem in zijn borststreek met een schaar. Daarna ging hij naar de woning van het slachtoffer en bedreigde ook nog zijn zus en moeder. Het slachtoffer lag tien dagen in het ziekenhuis. 

Tjin Liep Shie voerde aan dat er totaal geen sprake kan zijn van een noodweersituatie. Ze zei dat de verdachte zelf voor dit alles gezorgd had. De handeling noemde de OvJ beestachtig en zinloos geweld. 

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May