Top drie ongewijzigd in SVB 1e Divisie
10 Jun 2019, 08:28

De top drie in de 1e Divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) blijft ook na dit speelweekend ongewijzigd. Inter Moengo Tapoe heeft de koppositie behouden. Landskampioen Robinhood is een goede positie om verandering hiervan te brengen.

Robinhood heeft namelijk drie wedstrijden minder gespeeld dan Inter en bezet de tweede plaats met 51 competitiepunten. Inter heeft 23 wedstrijden achter de rug en mede door een overwinning in het weekend heeft de club van Ronnie Brunswijk nu 56 competitiepunten. Leo Victor bezet ondanks een gelijkspel de derde plek in deze competitie met 50 competitiepunten.

Robinhood speelde zondag tegen West United uit Coronie. Robinhood heeft geen topvoetbal laten zien, in tegenstelling tot West United die goed zijn mannetje wist te staan. Het werd 1-0, nadat Shaquille Cairo een misser in de verdediging van West United afstrafte. Dit was de ruststand en bleek later ook de eindstand te zijn. Robinhood speelt woensdag een inhaalwedstrijd tegen Voorwaarts. De ploeg kan zich geen fout permitteren, wil hij het kampioenschap prolongeren dit seizoen.

De wedstrijd Transvaal tegen WBC was ongetwijfeld de topper van het weekend. Transvaal heeft karakter getoond en wist binnen enkele minuten in de slotfase een achterstand om te zetten in winst. Het was goaltjesdief Giovanni Drente die zondag in het Andre Kamperveen stadion ploegen uit evenwicht haalde. Dit was ook de ruststand. Laat in de ontmoeting en wel rond de 85e minuut tikte Debolah Akoela die de gelijkmaker binnen. Met nog enkele seconden werd de bal met de hand gespeeld in de 16 meter zone bij WBC. Aanvoerder van Transvaal Rinaldo Kemble verzilverde deze penalty en won de groenwitte formatie uiteindelijk met 2-1.

Ook in de subtop kwam Leo Victor niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen PVV. De Politie Voetbal Vereniging maakt dit seizoen een goede indruk met coach Hesron Jeroe. Mede door enkele aankopen in vooral de aanval met clubtopscoorder Garvey Kwelling is de ploeg nu een goede basis aan het leggen voor een topclub.

SNL nam het op tegen Nishaan 42 in het Essed Stadion. Renzo Akrosie heeft weer zijn klasse bewezen, maar kon zijn ploeg dit keer niet helpen aan een overwining. Via een penalty maakte hij zijn 25e doelpunt en is hij bezig een SVB-topscoorder record in de hoogste divisie van Clifton Sandvliet te verbreken. Nishaan kwam in de tweede helft ook via een penalty terug op gelijke hoogte. De ploeg uit Wanica liep verder uit en maakte 2-1. Het werd zelfs een eindstand van 3-1.

Overige uitslagen: Broki- Notch 3-0 en Santo Inter 2-0