Niet meer automatisch een rietje meer bij Mc Donald's
08 Jun 2019, 20:41
foto


Fastfood-keten Mc Donald's is wereldwijd bezig oplossingen te vinden voor het verminderen van plastic verpakkingsmateriaal. Vanaf vandaag zal McDonald’s Suriname niet meer automatisch rietjes afgeven bij softdrinks in het restaurant, bij de Drive-Thru en bij McDelivery. Dit omdat plastic rietjes een significante negatieve bijdrage leveren aan het milieu. 
 
McDonald’s zegt ernaar te streven om in 2025 volledig te zijn overgestapt op honderd procent gerecycled verpakkingsmateriaal. Er is bewust gekozen om met dit initiatief te starten op 8 juni 2019, Wereld Oceanendag. Op deze dag wordt er stilgestaan bij al het moois dat de oceaan te bieden heeft en wordt er gevraagd om bescherming hiervan. 

Dit initiatief is tot stand gekomen met behulp van Green Heritage Fund Suriname. Er wordt ernaar gestreefd om een maatschappij te creëren waarin er bewust wordt gewerkt aan de verbetering van het milieu en aan een groen, schoon en gezond Suriname. 

De rietjes zullen beschikbaar blijven voor klanten die dit nog wel wensen. Wel vraagt McDonald’s Suriname aan de  gemeenschap om (actief) deel te nemen aan dit initiatief om samen te zorgen voor een schoner land. 
 

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May