Nieuwe verpleegkundig directeur PCS start maandag
08 Jun 2019, 02:49
foto
Mahalia Brewster, waarnemende verpleegkundig directeur van het PCS (m) en vertegenwoordigers van de Inspectie voor Verplegende en Verzorgende Beroepen. (Foto: PCS)


Mahalia Brewster start op maandag 10 juni officieel met haar werkzaamheden als waarnemende verpleegkundig directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS). Zij heeft op 1 juni formeel overgenomen van Rudi Dwarkasing. De formele installatie vond plaats in de Conferenceroom van PCS door de vertegenwoordiger van de minister van Volksgezondheid, Raoel Swedo.

Bij de installatie van Brewster waren leden van het Toezichthoudend Orgaan (THO) en de directie PCS, het IVV, familieleden, medici, stafleden en leidinggevenden en overige genodigden, aanwezig. Brewster werd na een (interne) selectieprocedure als beste kandidaat gekozen en voorgedragen voor de functie.

Robbert Bipat, voorzitter van het THO, riep eenieder op om de schouders onder het werk te zetten en Brewster de nodige ondersteuning te verlenen. De benoeming van een directielid een aangelegenheid van het THO, die advies uitbrengt aan de minister van volksgezondheid. De rol van de verpleging is volgens de algemeen directeur, Raj Jadnanansing, een belangrijke waardoor een belangrijke taak is weggelegd voor de nieuwe directeur. Hij zegde Brewster alle ondersteuning toe, meldt de voorlichting van het PCS.

Brewster bedankte de Almachtige, haar moeder en alle anderen die een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van dit hoogtepunt. Zij geeft aan het werk niet alleen te kunnen doen, maar eenieder hierbij nodig te hebben. “Wie mij kent, weet dat ik geen enkele uitdaging uit de weg ga”, gaf zij aan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May