Politieman gevonnist in zedenzaak
07 Jun 2019, 22:38
foto


Politieman Kishan J. is gevonnist tot een celstraf van achttien maanden waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Kantonrechter Siegline Wijnhard voegde er bij de rechtszitting van gisteren ook nog een proeftijd van drie jaar aan toe. De rechter achtte vleselijke gemeenschap met een minderjarige bewezen. Verkrachting door geweld achtte zij niet bewezen.

De veroordeelde werd juridisch bijgestaan door de advocaten Chandra Algoe en Joan Garib. Algoe voerde aan dat de verkrachting niet bewezen was en dat slechts de verklaring van het meisje gehandhaafd werd ter ondersteuning van dit feit. Ze merkte op dat het bewijs voor verkrachting niet geleverd is. De advocate benadrukte dat er vier verklaringen van verschillende doctoren zijn. Maar, geen van deze verklaringen ondersteunen het heftig bloeden van het meisje. Ze vond dat geen enkele van de verklaringen ondersteunde dat het meisje maagd was. Ook vindt de verdediging dat het meisje inconsistent is geweest in haar verklaringen. Ze vroeg om de verdachte integraal vrij te spreken van wat hem verweten wordt.

In zijn laatste woord zei Kishan J. dat hij alles heeft gedaan om zijn onschuld te bewijzen. Volgens de verdachte is er alles aan gedaan om juist zijn schuld te bewijzen. Hij merkte op dat het meisje steeds tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd. Hij vond dat hij onschuldig in het gevang zit.

Wijnhard verwierp het verweer dat het om een één op één verklaring ging. Ze voerde aan dat het de taak van de rechter is om ondersteunend bewijs te zoeken. In dit geval strookte de afgelegde verklaring van de moeder van het kind wel met wat het meisje zei. De moeder had op die bewuste dag haar dochter toestemming gegeven om samen met de verdachte naar de mall te gaan om haar elektriciteitsrekening te betalen. Het meisje bleef langer dan werd verwacht, weg. Bij terugkomst vertoonde ze vreemd gedrag en rende ze met een pak maandverband naar het toilet. Ook zag de moeder een zuigzoen in de hals van het kind, die het meisje met het haar probeerde te bedekken. Na navraag vertelde het kind wat haar overkomen was en deed de moeder vervolgens aangifte tegen de verdachte.

Officier van justitie, Claudia Bruining, had een gevangenisstraf van drie jaar onvoorwaardelijk geëist tegen de verdachte. De aanklacht tegen hem werd op 27 april 2018 gedaan; verkrachting en/of seks met een minderjarige. Volgens het 15-jarige slachtoffer had de verdachte haar tot tweemaal toe misbruikt. De eerste keer toen zij de elektriciteitsrekening met hem ging betalen. De tweede keer had Kishan J. via Facebook een afspraak met haar gemaakt en vroeg hij haar ook om een reserve bloes mee te nemen. Hij haalde haar op bij haar school en al bedreigend verkrachtte hij haar in de auto. De verdachte bleef erbij dat hij het kind niet heeft verkracht.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May