DOE: Gaan voor eigen ontwikkeling en land
06 Jun 2019, 11:33
foto
Het DOE-bestuur deelt de visie van de partij met de samenleving. (Foto: Raoul Lith)


“De boodschap is dat de Surinamers uiteindelijk iets anders gaan doen. Dat ze een andere keuze gaan maken dan dat ze de afgelopen 60 jaar hebben gedaan," zegt Steven Alfaisi voorzitter van de politieke partij DOE. "Ze moeten niet gaan voor populariteit, niet voor show, niet voor pakketten, maar ze moeten gaan voor hun eigen ontwikkeling en dat van het land." Hij vindt dat de Surinamers moeten kijken naar leiders waarvan ze weten dat ze dit land naar grotere hoogten kunnen brengen.

DOE heeft tijdens een persconferentie de visie van de partij gedeeld met de samenleving. De partijvoorzitter zegt dat er gedeeld is hoe DOE denkt over de ontwikkelingen en actualiteiten. Hij benadrukt dat integriteit, anticorruptie, transparantie en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan bij DOE en onveranderd zijn. Het verschil met voorheen is dat de partij nu een duidelijke visie en ontwikkelingsplan heeft. Het gaat om de Surinaamse mens die in het middelpunt staat van alle ontwikkelingen waarbij de randvoorwaarden gecreëerd worden dat ze tot bloei komen.

Politici denken volgens Alfaisi dat ze de eigenaren zijn van dit land, terwijl het volk eigenaar is. Een perceel of een gezondheidskaart is geen gunst, het is gewoon een recht van de mensen. Je moet ervoor zorgen dat er een stuk zelfstandigheid ontstaat, dat is groei, dat is ontwikkeling en daar is waar we voor moeten gaan, legt hij uit.

De partij is volgens Alfaisi het tegenpool van het negatieve. Er moet meer aandacht worden besteed aan positivisme. Als een partij positieve boodschappen heeft, moeten die worden belicht. Als leiders van een politieke partij, hoe klein dan ook, positieve rolmodellen zijn moet je dat presenteren. Volgens Alfaisi hebben Surinamers voldoende verstand om na te gaan wie als voorbeeld gezien kan worden. Men moet in zijn directe omgeving nagaan hoe een goede (politieke)leider zich gedraagt, in gezinsverband, de directe werkomgeving, de buurt, in de maatschappij en buiten de camera. Is het fake of origineel? Dat is waarnaar het volk opzoek moet gaan.

Als mensen verandering willen moeten ze investeren, gaat Alfaisi verder. DOE is ook op zoek naar eerlijke mensen die financieel, met materiaal maar ook met menskracht de partij willen ondersteunen. Als je denkt dat de boodschap van DOE spreekt, en niet fake is, vraagt Alfaisi om ondersteuning. “Alle beetjes helpen,  het hoeft niet veel te zijn”.

De DOE-voorman merkt op dat er iets gedaan moet worden voor dit land en het niet overgelaten moet worden aan de inferieuren, mensen die het niet menen met dit volk, mensen die alleen denken aan hun eigen zakken. “Dat is niet wat we nodig hebben. Je moet actief met  de politiek bemoeien, want de politiek bepaalt de richting van jou eigen ontwikkeling.” DOE  gaat bij de komende verkiezingen in alle districten meedoen. De partij heeft ervoor gekozen om de gemeenschap niet via grote massameetings te bereiken.

Raoul Lith

Monday 10 August
Sunday 09 August