Raadsman hoort zijn cliënt opnieuw in roofmoordzaak Kraka
04 Jun 2019, 06:52
foto


Milton F., Melvin A. en Dion B. worden verdacht van de moord op Zyllavana Mangkoeredjo (20) en Isaak Poetisi (56). De slachtoffers lieten vorig jaar op 7 juni na een roofoverval het leven te Kraka. Raadsman Frank Truideman besloot zijn cliënt Milton F. weer te horen in deze zaak en vervolgens hem te confronteren met de verklaringen van de medeverdachte Melvin A. Dit gebeurde op de rechtszitting van maandag, tegenover kantonrechter Maureen Dayala. 

Milton F. verklaarde dat hij zijn mond voorbij gesproken had. Op een feestje had de medeverdachte Clyde H. hem voorgehouden dat een bedrijfswagen goud en geld transporteerde op de donderdag en dat hij aan hetzelfde bedrijf verbonden was. Dit verhaal vertelde hij Melvin A. Deze verdachte hield Milton F. voor dat hij alles in orde zou maken. Vervolgens hebben ze twee tot drie keren contact gehad met elkaar. Volgens Milton F. heeft hij Melvin A. nooit voorgehouden dat hij hem voor een werk in het binnenland in dienst nam. Ze hadden daarom geen foerage meegenomen. 

Ze vertrokken met twee voertuigen. De wapens kwamen van Melvin A. en het kleine vuurwapen was van Clyde H. dat hij ook aan Melvin A. gegeven had. De five shooter was in een aparte tas gezet. Het plan was volgens Milton F. door Melvin A. beraamd en hij wist hoe hij te werk zou gaan. Toen Milton F. merkte dat iets anders aan de hand was, reed hij samen met de chauffeur van het andere voertuig weg. Later vernam hij dat twee mensen het leven gelaten hadden. Een week nadien, meldde hij zich aan bij de politie. 

Melvin A. zei heel boos dat Milton F. alleen leugens verkondigde. De enige afspraak die hij met hem had, was dat hij voor hem zou werken achter Zanderij. “Hij heeft mij in een kwaad daglicht gezet. We wisten niks van een beroving. Hij maakt steeds misbruik en daarom word ik kwaad. Ik had eerder ook voor hem gewerkt en hij moet mij nog betalen. Hij is gevaarlijk ”, meent Melvin A. Op 17 juni zal het Openbaar Ministerie zijn strafeis presenteren. 

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May