Dc's brengen verbetering in leefomstandigheden Trio's
03 Jun 2019, 13:28
foto
De districtscommissarissen van Coeroeni, Theresia Cirino en Sarwan Ramai van Saramacca. (Foto: BIC Saramacca)


De districtscommissarissen (dc's) van Coeroeni, Theresia Cirino, en Sarwan Ramai van Saramacca hebben zich georiënteerd te Vijfde Rijweg, op een locatie waar Trio inheemsen verblijven. Dit heeft ertoe geleid dat de leefomstandigheden van deze groep mensen zijn verbeterd. 

De bewoners hadden eerder tijdens een audiëntie enkele problemen voorgelegd aan dc Cirino. Aangezien hun verblijf in het district Saramacca is, is de hulp ingeroepen van collega Ramai, die terstond hierop heeft ingespeeld. Dc Cirino heeft voedselpakketten ter beschikking gesteld en het meubilair is aangepast. Ramai heeft de ontwatering van het terrein ter hand genomen, omdat dit door de vele regen onder water liep. Ook heeft directeur Marlon Oosterling van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn bijdrage geleverd door onmiddellijk het watertoevoer aan te sluiten, waardoor de mensen nu over veilig drinkwater beschikken. 

Er is nog veel werk te verzetten voor een leefbare woonsituatie en verbetering van de stroomvoorziening, zegt dc Cirino. Zij is blij dat door de samenwerking met haar collega uit Saramacca hulp kon worden. De bewoners erkentelijk voor de snelle hulp van de districtscommissarissen, hun personeel en SWM-directeur Oosterling.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May