Betere communicatie tussen LVV en buitenlandse organisaties
02 Jun 2019, 16:30
foto
Minister Rabin Parmesser van Landbouw, Veeteelt en Visserij, in gesprek met vertegenwoordigers van voedselorganisatie FAO en IDB. (Foto: LVV/NII)


Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich laten informeren over diverse projecten die uitgevoerd worden met internationale organisatie. Hierbij is benadrukt dat de communicatie verbeterd moet worden tussen LVV en de buitenlandse organisaties. Vertegenwoordigers van de voedselorganisatie FAO en de Inter-American Development Bank (IDB) hebben samen met de verschillende focal points van LVV informatie verschaft aan Parmessar. Er zijn diepgaande gesprekken gevoerd over de projecten die het ministerie met deze organisaties uitvoert. De directie en de staf van het ministerie hebben ook invulling gegeven bij de informatieoverdracht. 

Een van de grootste projecten is het SAMAP (Suriname Agriculture Market Access Project) met als doel om de duurzame agrarische ontwikkeling in Suriname te versterken door middel van een meer concurrerende en veilige productie en betere toegang tot de exportmarkt. De nadruk zal gelegd worden op fruit en groente, niet-van-hout bosproducten en de verwerking van wortelgewassen door gemeenschappen in het binnenland. Er zal gewerkt worden met minstens 1000 kleinschalige landbouwers, waarvan minstens 30% vrouwen. Honderd landbouwers, landbouworganisaties en -bedrijven zullen ondersteund worden bij het verbeteren van hun markttoegang, door het realiseren van kwalitatieve productie, verwerking en een verbeterde concurrentiepositie. Ook worden ten minste vijftien landbouwbedrijven ondersteund met het verkrijgen van bankleningen. De Europese Unie (EU) financiert SAMAP voor een bedrag van 12.8 miljoen  euro en wordt in samenwerking uitgevoerd FAO. Het project is op 28 mei 2018 gelanceerd voor de duur vier jaar.

Minister Parmessar zal met het team van het ministerie, de FAO, de IDB en andere autoriteiten verder werken aan de realisatie van de projecten. De bedoeling is niet om alleen de communicatie te verbeteren tussen het ministerie en de buitenlandse organisaties, maar de communicatie met de belanghebbenden van de sector in het bijzonder de agrariërs. Het ministerie is hard op weg om op dit vlak te verbeteren, laat LVV weten via het Nationaal Informatie Instituut. 


Thursday 02 July
Wednesday 01 July
Tuesday 30 June