MB Sandaka onderhoudt kort veerdienst Suriname-Guyana
01 Jun 2019, 02:44
foto
De veerdienst Suriname-Guyana kan voorlopig niet onderhouden worden door MS Canawaima.


Het wegvallen van de veerdienst Suriname-Guyana zorgt voor heel wat ongerief aan beide kanten van de grens. Om de gestrande passagiers en voertuigen tegemoet te komen, hebben de autoriteiten van beide landen besloten de MB Sandaka voor enkele dagen in te zetten. De boot heeft gisteren de eerste vaart tussen de grensgebieden gedaan en zal dat tot 2 juni doen. 

Volgens de Guyanese media moesten de Surinaamse autoriteiten zorg dragen voor het onderhoud van de veerboot MS Canawaima. Al geruime tijd kampt de veerboot met technische problemen, waarbij een van de motoren al een poosje zou zijn uitgevallen. Op maandag 27 mei werd besloten de veerdienst tot nader bericht op te schorten.

De veerdienst is gefinancierd door de Europese Unie via een gezamenlijk project tussen Suriname en Guyana. De MS Canawaima is een roll-on/roll-off veerboot die is gebouwd voor US$ 20 miljoen. De eerste vaart vond 21 jaar geleden in 1998 plaats.

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie ging vrijdag tijdens de begrotingsbehandeling in op het uitvallen van de veerdienst. Hij antwoordde op vragen dat mensen die gestrand waren intussen via de SLM zijn overgevlogen naar Suriname. De Guyanese regering heeft een boot ingezet. De Canawaima zal zo snel mogelijk naar de dok gaan. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May