3e vuilverbrandingsoven in gebruik te Corneliskondre
31 May 2019, 07:36
foto
De ministers André Misiekaba (Sociale Zaken en Volkshuisvesting) en Antoine Elias (Volksgezondheid) nemen de vuilverbrandingsoven in Corneliskondre in gebruik.


Corneliskondre is het derde dorp dat een vuilverbrandingsoven in gebruik heeft genomen. Dit project vloeit voort uit het speciale milieuplan dat president Desi Bouterse heeft. De ministers Antoine Elias van Volksgezondheid en André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting hebben de vuilverbrandingsoven in gebruik genomen. De president wil met dit plan voorkomen dat vuil overal rondslingert. De vuilverbrandingsoven is mogelijk gemaakt door Staatsolie Foundation. 

De vuilverbrandingsoven heeft een meerwaarde voor het hele land, zegt minister Elias. De effecten van het op een juiste manier verbranden van huisvuil zal doorwerken tot op het nageslacht dat bewuster om zal gaan met het vuil. Ook is dit milieu- en toeristvriendelijk, benadrukt Elias. 

Het ligt in de bedoeling om binnen twee jaar 120 vuilverbrandingsovens te plaatsen in het hele land. “We zijn begonnen met drie van deze ovens en gingen naar een aantal van twintig. Maar, nu zijn we vastbesloten dat we dit aantal zullen optrekken naar 120. Deze regering werkt niet alleen in de binnenstad, maar ook in het binnenland. We slaan niemand over”,  beklemtoont de minister. 

De minister heeft bij de ingebruikname aangegeven dat de overige dorpen in het binnenland ook aan de beurt zullen komen. Voor bediening en onderhoud van de oven zijn vier dorpelingen gecertificeerd. Ze hebben een algehele training gevolgd. De levensduur van de vuilverbrandingsoven is ongeveer twintig jaar, maar volgens Elias kan met goed onderhoud de oven zeker tien jaar langer meegaan. 

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May