MS Canawaima uit de vaart
28 May 2019, 14:38
foto
De MS Canawaima werd in 1998 voor het eerst ingezet.


De veerdienst Guyana-Suriname is maandag tot nader bericht opgeschort. De Guyanese regering heeft laten weten dat de MS Canawaima met technische problemen kampt.

Het is nog niet bekend wanneer de boot zijn activiteiten over de Corantijnrivier van Moleson Creek in Guyana naar South Drain in West-Suriname zal hervatten.

Het ministerie van Openbare Informatie van Guyana zei dat Terminal Manager Gale Culley-Greene zei dat de "Canawaima Ferry al enige tijd mechanische problemen heeft en dat er een besluit is genomen om het schip te laten beoordelen en repareren."

Culley-Greene zei dat als de Canawaima Ferry is aangemeerd, er een vervangend schip zou worden ingezet. "De zaak trekt de aandacht van zowel de Guyanese als de Surinaamse autoriteiten," zei ze naar verluidt.

De Europese Unie heeft veerdienst gefinancierd via een gezamenlijk project tussen Guyana en Suriname. De MS Canawaima roll-on/roll-off veerboot, is gebouwd voor US$ 20 miljoen. De veerboot startte in 1998 met operaties, maar vertoont sinds de afgelopen jaren ernstige mankementen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May