Stiefvader ontkent misbruik stiefdochters
28 May 2019, 22:37
foto


Tussen januari 2015 en december 2017 zou Harry F. zijn twee minderjarige dochters door geweld en met bedreigingen hebben gedwongen tot seksuele handelingen. De stiefvader had de meisjes met de dood bedreigd als ze iets over het misbruik zouden zeggen. De meisjes zijn meerdere malen misbruikt.

De meisjes werden in de woning in het district Commewijne misbruikt. Het huis had twee slaapkamers. De verdachte sliep met de moeder van de meisjes in één van de kamers, terwijl de zussen in de andere kamer sliepen. De man had de meisjes verteld dat ze een medicijn nodig hadden, maar dat hij daarvoor eerst seks met hen moest hebben.

Harry F. ontkent de feiten. Hij beweert dat hij nooit seks heeft gehad met zijn stiefdochters. Ook heeft hij geen medicijn voor hen gemaakt. Daarnaast zou hij nooit hebben gezegd dat hij eerst seks moest hebben met de meisjes alvorens hij hen het medicijn kon toedienen. Volgens de verdachte heeft hij sinds 2017 geen relatie meer met de moeder van de meisjes.

Kantonrechter Marie Mettendaf merkte op dat de moeder had verteld, dat Harry F. geen seksuele verlangens meer naar haar toe had. Ze benadrukte dat de verdachte de rol van een opvoeder had, maar dat hij zijn twee stiefdochters maakte tot zijn vrouwen. De verdachte bleef erbij dat het een leugen is en dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan de tenlasteleggingen.

Advocaat Harold Belfor die de man juridisch bijstaat, voerde aan dat het in deze zedenzaak om een 1 op 1 verklaring gaat. De raadsman vroeg de kantonrechter om te kijken naar de persoon van de verdachte en vroeg om hem een geboden en gepaste straf op te leggen. In zijn laatste woord zei Harry F. dat het hem pijn doet, omdat er leugens zijn verkondigd.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May