Arrestatie criminelen trekt media-aandacht Nederland
28 May 2019, 02:18
foto
De arrestatie van drie criminelen die uit Nederland naar Suriname waren uitgeweken, trekt veel aandacht van de media in Nederland. (Foto-collage KPS)


De aanhouding van de verdachten Alejandro P. (30) en de broers Mario R. (40) en Mao R. (44) door het Arrestatie Team heeft veel aandacht getrokken van de Nederlandse media. Het gaat om de aanhouding van drie zware criminelen, die naar Suriname waren uitgeweken. Op basis van een rechtshulpverzoek van Nederland zijn de criminelen aangehouden en zullen zij worden uitgeleverd. Eén van de criminelen, Mao R., zou een vertrouweling zijn van de voortvluchtige topgangster Ridouan Taghi van de 'Mocro maffia', meldt De Telegraaf. Taghi wordt verantwoordelijk gehouden voor meerdere liquidaties. 

Bij de aanhouding van Mao R. trof de politie zondag ruim 30 kilogram hasj en een vuurwapen met bijbehorende munitie aan. Hij is Suriname vermoedelijk illegaal binnengekomen. Alejandro P. had een vuurwapen met bijbehorende munitie bij zich. Alejandro P. heeft tegenover de politie bij de aanhouding bekend dat hij in Suriname is ondergedoken, omdat hij gezocht wordt door de Nederlandse justitie voor zijn betrokkenheid bij een liquidatie. Hij heeft een veroordeling van zestien jaar op zijn naam staan. 

Naast Nederlandse Marokkanen zijn ook Antillianen en Surinamers betrokken bij de 'Mocro-oorlog' die gaande is tussen verschillende drugsbendes. De oorlog in de onderwereld begon in 2012 na diefstal van 200 kilogram cocaïne. Sindsdien zijn er meer dan tachtig liquidaties gepleegd, blijkt uit een onderzoek. De liquidaties zijn gepleegd in Nederland, Marokko, Spanje, Suriname, Colombia en Panama. De Mocro-maffia heeft ook zijn invloeden in Suriname. Hierdoor konden de verdachten uit Nederland naar Suriname uitwijken. De Mocro-maffia is vermoedelijk betrokken bij de liquidatie van Dennis Groenveld (49) op de hoek van de Wilhelmina- en de Jongbawstraat. De Nederlandse Crimesite meldt dat Groenveld een rivaal zou zijn van de gezochte crimineel Ridouan Taghi.

Met de aanhouding van de drie criminelen is de bende in Suriname nog niet opgerold, maar heeft het wel een gevoelige klap gekregen. Volgens De Telegraaf is Suriname één van de landen die genoemd worden als mogelijke verblijfplaats van topcrimineel Taghi. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May